tegelstudio@gmail.com Telefoon: 0318- 51 64 64
U bevindt zich hier: Advies & tips

Advies & tips

Is mijn vloer geschikt voor tegels?

Een tegelvloer is op nagenoeg iedere ondergrond te leggen. De ondergrond kan wel een speciale behandeling nodig hebben om haar geschikt te maken voor het leggen van plavuizen. U kunt hierbij denken aan etsen, opruwen, ontvetten en/of egaliseren. De medewerkers van Tegelstudio Veenendaal inspecteren uw ondervloer ter plaatse en kunnen u het juiste advies geven.

 

Wanneer kan ik mijn vloerverwarming gaan gebruiken?

Bij een pas gelegde tegelvloer in combinatie met vloerverwarming moet u tot 6 weken wachten met het voor het eerst aanzetten van de vloerverwarming. Na een aantal weken is de tegellijm volledig uitgehard: wanneer u de vloerverwarming eerder in gebruik neemt, loopt u het risico dat de tegels loslaten.

 

Kan ik mijn tegelvloer zonder problemen met chloor behandelen?

Het gebruik van chloor bij het schoonmaken van de tegelvloer kan kleurverschil in de voegen opleveren. Dit is dus sterk af te raden; ook al zijn de tegels zelf prima bestand tegen behandeling met chloor.

 

Waar moet ik rekening mee houden bij het plaatsen van tegelplinten?

Regelmatig worden tegelplinten strak op de tegelvloer gemonteerd. Bij het plaatsen van tegelplinten dient u altijd ruimte te laten tussen de tegelvloer en tegelplint in verband met het doordreunen van geluid. De kieren die door deze ruimte ontstaan kunt u afkitten.

 

Hoelang moet mijn vloer drogen voordat ik kan gaan tegelen?

Een nieuw aangebrachte cementdekvloer moet per centimeter dikte een dag drogen voordat er getegeld kan worden. Een dekvloer van vier cm moet u dus eerst vier dagen laten drogen. Na het drogen de cementdekvloer altijd eerst voorbehandelen met voorstrijk voor het verlijmen.

 

Hoe kan ik mijn vloer het beste schoonmaken na het voegen?

De aangebrachte voegen eerst minimaal drie uur laten drogen. U kunt de voegen afnemen met lauw water en dit proces een aantal keer herhalen. Hierna kunt u voor grondige reiniging een cementsluier- verwijderaar gebruiken.

 

Waar moet ik op letten bij het aanbrengen van mozaïektegels?

Bij het aanbrengen van mozaïektegels dient u rekening te houden met het voegsel. Er is speciaal voegsel verkrijgbaar wat meekleurt met het mozaïek! 

 

Openingstijden
Buiten openingstijden op afspraak! Maandag : op afspraak
Dinsdag : op afspraak
Woensdag : op afspraak
Donderdag : op afspraak
Vrijdag : 12.00 - 17.00 uur
Zaterdag : 10.00 - 16.00 uur
Zondag : gesloten
Waarom Tegelstudio?
  • Grote showroom
  • Vaste lage prijzen 
  • Topkwaliteit A- merken 
  • Tegelzetservice 
  • Uitgebreid assortiment 
  • Vakkundig advies